Ramar & Inramningar

Vi hjälper dig att göra en tavla!

En viktig del i att göra bilder oförglömliga är att se till att de först och främst blir utskrivna men minst lika viktigt är att se till att de får den inramning de förtjänar. 

Vår ramverkstad står redo att hjälpa dig med just dina önskemål gällande inramningar. Vi erbjuder ramar, passepartouter och glas i både standardmått och helt kundanpassade mått.


Ramar

Vi ramar in fotografier, konstverk, litografier, posters, affischer m.m. 

Vi handbygger ramar av ett hela tiden växande lagerlagt sortiment av ramlister. Utöver dessa kan vi på beställning ta hem en mängd  andra lister. Detta för att du skall få en ram helt enligt dina önskemål.

Alla ramar tillverkas helt måttanpassade efter objektet som skall ramas in.

Välj mellan mer standardbetonade släta ramar i vitt eller svart till riktigt maffiga guldpläterande rokokoramar och allt däremellan och lite till. 

Kontakta oss för prisuppgift.


Ramar  L-Profil

Dessa ramar är perfekta för inramning av canvastavlor.

Finns i flera olika profilstorlekar och färger att välja på. Även dessa ramar tillverkas i de mått du önskar och som följer objektet som skall ta plats inom ramens gränser. 

Kontakta oss för info och prisuppgift.Passepartout

Vi skär till alla passepartouter själva så de anpassas exakt efter det mått som krävs för inramningen. Användningen av en passepartout vid inramning är inte bara snyggt utan den skyddar och bevarar även bilden. 

Vi använder oss av syrafri passepartoutkartong och tillhandahåller som standard färgerna Vit (kritvit), Benvit (offwhite) samt Svart med vit kärna. 

För andra färger och mer info, klicka på Passepartout här eller i menyn. 


Glas

Vi tillhandahåller två olika typer av glas som används vid inramningar. Vanligt tavelglas samt reflexfritt artglas.

 Reflexfritt artglas är ett glas som blir nästan osynligt när det betraktas rakt framifrån. 

Det har högt ljusgenomsläpp och nästintill obefintliga reflexer. Detta ger objektet bakom glaset bättre skärpa och kontrast samt mer lyster och ett större djup jämfört med vanligt tavelglas. 

Artglaset är även behandlat med ett skydd mot skadlig UV-strålning som förhindrar blekning.  

Kontakta oss för info och prisuppgift.Vilken ram skall jag välja till min inramning? 

Vilken passepartout passar bäst?

Ska jag välja vanligt tavelglas eller reflexfritt artglas? 

Detta är tre huvudfrågor som behöver få ett svar innan vi påbörjar din inramning. Vi har som sagt tillgång till ett stort sortiment av både ramlister och passepartouter så med största sannolikhet hittar du precis det du vill ha hos oss.

Prisbilden styrs således av vilken ramlist, passepartout och glas som väljs men nedan är några prisexempel.

Det bästa, och trevligaste, är dock alltid att du kontaktar oss med dina önskemål så tar vi tillsammans fram svaren på ovan ställda frågor och tar fram priset på exakt dina val.